Installeer je regenton snel en gemakkelijk

Met een regenton vang je zelf in de tuin regenwater op. Een regenton heeft veel voordelen, voor jezelf én voor de natuur. Nog tot en met 3 december koop je een regenton met € 35 korting bij TEGAPO (Otterlo), Harkes Tuincentrum (Ede) of Tuincentrum De Driesprong (Ede).

Download de kortingsbon (pdf, 76 KB) en lever deze in bij één van de drie winkels. Eenmaal thuis installeer je je nieuwe aanwinst gemakkelijk. Volg deze zes stappen:

 1. Meet de afstand tussen de grond en de opening van de regenton waar de vulautomaat in gaat.
 2. Markeer dezelfde hoogte op de regenpijp.
 3. Zaag een stuk van ongeveer 5 centimeter uit de regenpijp.
 4. Plaats de vulautomaat tussen de opening van de regenpijp en de opening van de regenton, maar lijm het nog niet vast. Maak eventueel de beugels van de regenpijp los.
 5. Verbind de vulautomaat met de regenton. Hiervoor gebruik je het het afvoerpijpje. Je kunt er ook voor kiezen om je regenpijp naar je tuin te leiden. Hoe je dat doet lees je op de website van Milieu Centraal
 6. Controleer of alles goed past. Maak alle aansluitingen weer los, schuur ze licht op en lijm ze vast met pvc-lijm. Je regenton is nu klaar voor gebruik!

Haal het meeste uit je regenton

Je wil natuurlijk dat je regenton zo lang mogelijk meegaat. En dat je deze zo goed mogelijk kunt gebruiken! Deze tips helpen je daarbij.

 • Plaats de tapkraan zo laag mogelijk in je regenton.
 • Zet de ton in de schaduw. Zo blijft het water helder en fris.
 • Een deksel op de ton voorkomt veel muggen.
 • Zet de ton op een verhoging. Je emmer of gieter past dan makkelijk onder het kraantje.
 • Wordt het koud buiten? Laat je houten ton altijd op tijd leeglopen, zodat deze niet kapot vriest. In een kunststof ton kun je het water gewoon laten zitten.
 • Heb je een huurwoning? Overleg dan altijd met de verhuurder of je mag afkoppelen.
 • Heb je vragen? Stel ze gerust bij het tuincentrum.

Wateroverlast in de herfst

Normaal gesproken komt al het regenwater via de regenpijp in het riool terecht. Als het veel regent, zoals deze herfst, kan het riool daardoor zelfs overstromen. Zonde, want al dit schone regenwater moet onnodig gezuiverd worden. En dat terwijl jouw tuin hartstikke blij is met dit water. Een regenton is hier de ideale oplossing voor!

Download de kortingsbon hier (pdf, 76 KB) en lever deze in bij één van de drie deelnemende winkels.