Henk & Didy

Didy en haar man voelden afgelopen jaar de stijging van de energieprijzen flink in hun portemonnee. Didy: “Ons vaste energiecontract liep net op het verkeerde moment af. Hierdoor moesten we tegen een heel hoog tarief een nieuw contract afsluiten.”

Toen haar dochter Didy wees op de Energiebox van gemeente Ede, meldde ze zich meteen aan. “We konden al snel een afspraak maken met de energiecoach. Hij liep samen met ons door het huis en stelde ons vragen. Voor heel veel dingen in huis had hij handige tips om energie te besparen. Ik vond het een heel positief gesprek.”

Tips

De energiecoach kwam met veel praktische tips. Daarmee konden Didy en haar man meteen aan de slag. Zo vervingen ze alle lampen door ledlampen en kregen ze het advies om tochtstrips te plaatsen. Daarnaast gaf de energiecoach de tip om een melding bij de woningcorporatie te maken. Didy: “Wij wonen in een huurhuis en in onze deur zat een grote kier. Inmiddels heeft Woonstede ze deze kier al dichtgemaakt. Zo hebben wij een stuk minder kou in huis.”

Energiebox

De energiecoach kwam niet alleen met adviezen. Hij nam ook een Energiebox mee, vol met energiebesparende producten. Daar zaten onder andere de ledlampen, een douchewekker en radiatorfolie in. Het bezoek van de energiecoach is nog maar een paar weken geleden. Toch merken Didy en haar man al een groot verschil. “We hebben veel minder tocht in huis. Dat scheelt echt veel. Ik raad een bezoek van een energiecoach iedereen aan. Het is echt heel fijn dat iemand even meekijkt!”

Meer informatie

Wil je ook besparen op jouw energierekening? Meld je dan aan voor een bezoek van de energiecoach en de gratis Energiebox. Kijk voor meer informatie op www.energiebox.org/ede.