Snel energie besparen

Energie besparen kan heel simpel zijn. We helpen je graag met een gratis Energiebox en een adviesgesprek. Met kleine aanpassingen in huis, zoals tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie, kun je al flink besparen op je energierekening. Ook helpt het om deuren dicht te houden, korter te douchen, lampen uit te doen en apparaten niet op stand-by te laten staan.

Maak je je zorgen over het betalen van je energierekening? Onze energiecoaches helpen je met energie besparen. Je kunt je aanmelden voor de Energiebox of bellen naar (0318) 255 092.

Tips en energiebesparende producten

De producten en persoonlijke tips van de energiecoach helpen om het energieverbruik te verlagen. In de Energiebox zitten producten zoals een douchetimer, radiatorfolie, tochtstrips, ledlampen en tijdschakelaars. Zo bespaar je jaarlijks gemiddeld € 175 op je energierekening.

In huis kun je veel doen voor het klimaat én je portemonnee door energie te besparen. Op de website Zet ook de knop om vind je allerlei handige tips.

Ik heb een huurwoning

Ook in een huurhuis is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Op de website van Milieucentraal lees je hoe je snel gas en elektriciteit bespaart, wat je aan je huurhuis mag veranderen. En hoe je je verhuurder vraagt om je huis energiezuiniger te maken.

Ik heb een koopwoning

Als woningeigenaar kun je veel doen om energie te besparen. Denk aan isoleren, dubbel glas aanschaffen, zonnepanelen plaatsen of een (hybride) warmtepomp installeren. Wil je weten welke maatregelen passen bij jouw situatie en hoe je deze betaalt? De adviseurs van het Energieloket Ede helpen je graag.

Er zijn verschillende subsidies en leningen voor mensen met een koopwoning. Bijvoorbeeld de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) of de Lening Toekomstbestendig wonen.