Wie geef jij een boompje voor Valentijnsdag?

Op 14 februari verklaren we de liefde aan de natuur en openen we onze nieuwe bomenhub op Landgoed Kernhem. De bomenhub is een verzamelplek voor geredde boompjes die we gratis weggeven. Kom jij ook een gratis boompje of struikje halen

Wat voor boompjes?

De boompjes en struiken komen uit het Edese bos. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dicht bij het pad of krijgen te weinig licht. Vrijwilligers steken deze zaailingen voorzichtig uit en slaan ze op in de bomenhub. Je krijgt een mix van bomen en struiken mee, dat is beter voor de biodiversiteit. De zaailingen zijn tussen de 50 en 150 cm. Een aantal zaailingen past dus gewoon in de fietstas!

Meer Bomen Nu

De bomenhub is een initiatief van Meer Bomen Nu. Meer Bomen Nu redt jonge opkomende boompjes van plekken waar ze niet groot mogen worden. Deze zaailingen scheppen ze samen uit of stekken ze, om ze vervolgens gratis weg te geven. Ze kunnen een volwassen boom of struik worden bij tal van boeren, voedselbossen of bij mensen in de tuin. Een bron van gratis en duurzaam plantgoed. Lees meer hierover op de website van Meer Bomen Nu.