Duurzaam vervoer

Je kunt duurzaam reizen door de (elektrische) fiets te pakken of het openbaar vervoer. Maar soms is de auto nemen de beste optie. Je kunt dan kiezen voor een elektrische auto of een deelauto. Op deze pagina vind je informatie over elektrisch rijden, deelauto’s en fietsen in Ede.

Laadpalen

Op de website van gemeente Ede vind je meer informatie over laadpalen in onze gemeente. Bijvoorbeeld over het aanvragen ervan, een overzichtskaart met alle openbare laadpalen in onze gemeente of wat je moet doen bij een storing.

Ga naar ede.nl

Denk je erover elektrisch te gaan rijden? Dat is een goed idee, want elektrisch rijden heeft veel voordelen. Maar misschien twijfel je omdat er nog geen laadpaal in de buurt is en je hiervoor geen plek op eigen terrein hebt. Geen probleem: vraag dan een openbare laadpaal aan. Op de website van gemeente Ede lees je alles over (openbare) laadpalen; van het aanvragen ervan tot wat je moet doen bij storingen.

Een deelauto is handig als je af en toe een auto nodig hebt. Je kunt het makkelijk voor een paar uur of een dag huren. De kans is groot dat er deelauto’s bij jou in de buurt staan. Er zijn verschillende aanbieders van deelauto's. Bij sommigen kun je ook je eigen auto aanbieden als deelauto.

Aanbieders actief in gemeente Ede

Een deelauto bij jou in de buurt

Het is ook mogelijk een auto te delen met je buren. Benieuwd hoe dit werkt of heb je hulp nodig? Neem contact op met het Energieloket.

Wil je vaker op de fiets? Naar het werk, om de kinderen weg te brengen of boodschappen te doen? Leen voordelig een fiets of elektrische bakfiets in Ede en Bennekom. De onderstaande organsiaties bieden deelfietsen aan in gemeente Ede.

  • OV-fiets
  • Deelfiets Nederland (voorheen KEObike)
  • BAQME (elektrische bakfiets). Probeer de elektrische bakfiets 45 minuten gratis uit met promocode: BAKFIETSEDE.