Bomenhub

In de bomenhub op Landgoed Kernhem delen we gratis boompjes en struikjes uit tijdens uitdeeldagen. Deze boompjes zijn gered van plekken waar ze niet groot mogen of kunnen worden. De zaailingen scheppen we uit of stekken we, om ze vervolgens gratis weg te geven.

Waar halen we de boompjes vandaag?

De boompjes en struiken komen uit het Edese bos. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen, dit zijn jonge boompjes gegroeid uit zaden. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dicht bij het pad of krijgen te weinig licht. Vrijwilligers steken deze zaailingen voorzichtig uit en slaan ze op in de bomenhub.

Welke soorten krijg je mee?

Je krijgt een mix van bomen en struiken mee, dat is beter voor de biodiversiteit. De zaailingen zijn tussen de 50 en 150 cm. Een aantal zaailingen past dus gewoon in de fietstas!

Meer Bomen Nu

De bomenhub is een initiatief van Meer Bomen Nu. Meer Bomen Nu redt jonge opkomende boompjes van plekken waar ze niet groot mogen worden. Deze zaailingen scheppen ze samen uit of stekken ze, om ze vervolgens gratis weg te geven. Ze kunnen een volwassen boom of struik worden bij tal van boeren, voedselbossen of bij mensen in de tuin. Een bron van gratis en duurzaam plantgoed. Lees meer hierover op de website van Meer Bomen Nu.