Edese isolatieactie

De Edese isolatieactie is van start. Wil jij spouwmuurisolatie en/of vloerisolatie laten aanbrengen? Meld je dan aan. Je krijgt gratis isolatieadvies op maat. Heb je recht op subsidie? Dan helpen we je met de aanvraag. Er is één aanspreekpunt en we ontzorgen je van A tot Z.

In 2050 willen we in Ede energieneutraal zijn: net zoveel energie gebruiken als dat we duurzaam opwekken. Minder verbruik betekent dat we minder hoeven op te wekken. Ook als onze huizen in de toekomst aardgasvrij worden, is het belangrijk dat ze goed geïsoleerd zijn. Daarom organiseert gemeente Ede deze actie samen met energiecoöperatie ValleiEnergie.

Aanmelden isolatieactie

De actie in het kort

Als je huis gebouwd is voor 1990 en er in de tussentijd geen of weinig extra isolerende maatregelen zijn uitgevoerd, dan is deze actie interessant.

  • Meld je vrijblijvend aan via de knop hierboven.
  • Een deskundig adviseur van Platform Duurzaam Samenwerken (Plat DuS) komt bij jou thuis langs voor isolatieadvies op maat.
  • Vervolgens ontvang je een vrijblijvende offerte.
  • Heb je recht op subsidie? De energieambassadeurs van het energieloket helpen je met de aanvraag hiervan
  • Jouw huis wordt geïsoleerd door vakmensen
  • Jij woont comfortabeler, duurzamer en mét een lagere energierekening

Geen rommel en gedoe in huis

Ben je bang voor grote verbouwingen en troep in huis? Geen paniek! Veel plekken zijn prima te isoleren zonder verbouwing, en dus zonder veel rommel en gedoe. Spouwmuurisolatie gebeurt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant. Het materiaal wordt in de muur gespoten en dat is in een halve of hele dag klaar. En de meeste vloeren kunnen vanuit de kruipruimte worden geïsoleerd.

Aanmelden

De actie loopt t/m 30 juni 2022. Als je akkoord gaat met de offerte, dan is de isolatie binnen vier maanden aangebracht. Tijdens de zomervakantie zijn er vaak langere wachttijden. Kortom, hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans dat je huis voor de winter geïsoleerd is. Wel zo fijn gezien de onzekerheid rond de hoogte van energieprijzen!

Nog vragen? Kom langs of bel het energieloket

Heb je vragen over de isolatieactie of wil je meer informatie? Kom langs bij het mobiele energieloket. De komende maanden staan we door heel Ede. Bekijk de planning in de kalender. Liever mailen of bellen? Neem dan contact op met teun@energieloket-ede.nl en via 06 – 107 312 61.

Woning isoleren? Bespaar gemiddeld €1.000 per jaar

Een besparing van €1000 geldt voor een gemiddelde hoekwoning met vloer- en spouwmuurisolatie. De investering heb je naar verwachting binnen drie tot vijf jaar terugverdiend. Op dit moment zijn er grote verschillen tussen de energieprijzen die consumenten betalen. Bij een hogere energieprijs is de besparing uiteraard ook een stuk hoger. Ook is de besparing afhankelijk van het type woning. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen in besparing tussen een vrijstaande woning of een tussenwoning. Jouw besparing kan dus afwijken van het gemiddelde van €1.000 per jaar. Wat je precies gaat besparen ontdek je door mee te doen aan onze isolatieactie! Kijk voor meer informatie over de kosten en besparing op www.milieucentraal.nl/isolatie.