Vereniging van Eigenaren

Woon je binnen een VvE (Vereniging van Eigenaren)? Bijvoorbeeld in een appartementencomplex? Ook dan kun je jouw woning verduurzamen!

Heb je vragen over het verduurzamen van je VvE en hoe je dit kunt aanpakken? Teun van Roekel van het Energieloket helpt je graag verder! Teun is bereikbaar via teun@energieloket-ede.nl. Je kunt ook bellen naar 06 10 73 12 61.

Als gemeente vinden we een groene omgeving belangrijk. Daarom komen we u graag tegemoet in de kosten als u een groen dak op uw gebouw wilt aanleggen. U ontvangt maximaal € 20 per vierkante meter groen dak. Als u ook zonnepanelen plaatst, ontvangt u € 40 per vierkante meter. De subsidie vraagt u aan via de website van gemeente Ede. Daar leest u hoe de subsidie werkt en wat de voorwaarden zijn.

Wat is een groen dak?

Een groen dak is een dak bedekt met aarde en planten in plaats van bijvoorbeeld dakpannen. Dat kunnen allerlei soorten planten zijn. Bijvoorbeeld vetplantjes, kruiden, gras of bloemen. Een groen dak past op platte daken en op schuine daken.

Voordelen van een groen dak

Een groen dak heeft veel voordelen, voor uzelf en voor uw omgeving. Uw dak is extra beschermd en gaat tot wel twee keer langer mee. Ook werkt het isolerend: het houdt geluid, kou en warmte tegen. Zo is het onder een groen dak in de zomer veel koeler dan onder een zwart dak. Bovendien neemt het regenwater op en trekt het vogels, vlinders en insecten aan.

Combineren met zonnepanelen

Had u al plannen om zonnepanelen op uw dak te leggen? U kunt dit combineren met een groen dak. Dit levert ook nog eens meer stroom op. Zonnepanelen wekken namelijk de meeste stroom op als de temperatuur in de omgeving minder dan 25 graden is. En die verkoeling, daar zorgt het groene dak weer voor.

Welke documenten heeft u nodig om de subsidie aan te vragen?

  • De offerte voor de aanschaf van het vegetatiepakket voor het dak;
  • Een foto van de huidige situatie op het dak dat u wilt vergroenen;
  • Een bewijs van het besluit van de VvE tot deelname aan deze subsidieregeling;
  • Een uittreksel uit het handelsregister van uw VvE.
Bekijk de subsidieregeling (pdf, 158 KB)

Wil je als VvE je ervaringen uitwisselen en leren van andere VvE’s? Meld je dan aan voor de Kenniskring Duurzame VvE’s FoodValley.

Meld je aan voor de online sessie

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is bestemd voor VVE's die energie willen besparen in hun gebouw en de appartement(en). Meer informatie hierover vind je op de site van de RVO