VVE Notaris Fischerstraat

"We zijn bezig met de toekomst van ons pand"

De duurzame helden van de twaalf appartementen aan de Notaris Fischerstraat zijn trots op hun pand. De Vereniging van Eigenaars (VvE) kijkt naar de toekomst en verdiepte zich in het duurzamer maken van het pand. In juni werd gezamenlijk de stap gezet. Alle woningen kregen dubbelglas, kunststof kozijnen en muurisolatie.

Het is een gebouw uit 1950 met veel oude details. Sommige appartementen hadden nog enkel glas. Rianne van Ekeris van de VVE Notaris Fischerstraat vertelt: “We hadden in het pand last van kou en vooral tocht. Toen we bezig waren met offertes voor het schilderwerk, onderzochten we ook de mogelijkheid van kunststof kozijnen. We hadden veel verschillende ramen, omdat sommigen al wel dubbel glas hadden en anderen niet. Omdat we trots zijn op ons pand, wilden we één uitstraling. Maar duurzaamheid speelde ook een belangrijke rol bij ons onderzoek.”

Soepel proces

De bewoners waren het snel eens over de plannen. “We zijn als VVE bezig met de toekomst van ons pand. Duurzaamheid hoort daarbij. Gelukkig stond iedereen erachter en is het proces soepel verlopen.” Bij de gemeente vroegen ze een duurzaamheidslening aan. En in juni kreeg elk appartement dubbelglas, kunststof kozijnen en geïsoleerde muren. “Het tocht niet meer. En het is nog niet heel koud geweest, maar ik heb nu al het gevoel dat de warmte minder snel verdwijnt als je de verwarming uitzet. Hopelijk gaan we dat ook terug zien op onze energierekening.”

Toekomst

Rianne is enthousiast over de grote stap die ze gezet hebben naar een duurzamer pand. “Als het financieel binnen de perken blijft en iedereen heeft er profijt van, dan is dat super! We zijn als VVE ook benieuwd naar de mogelijkheden rond aardgasvrij wonen. Dat is zeker iets wat we in de gaten houden. We willen klaar zijn voor de toekomst.”