Van de Kaa

“Het is nu nog comfortabeler wonen”

Het wooncomfort verhogen en het energieverbruik verlagen. Steeds meer Lunteranen zetten stappen naar een duurzame woning. Ook meneer en mevrouw van de Kaa. Zij profiteren nu van een goed geïsoleerde woning. 

Bungalow uit 1977

“Samen met mijn zoon ben ik bij het Energieloket van de gemeente Ede langs geweest voor meer informatie over energie besparen”, vertelt meneer van de Kaa. “Ik heb toen een afspraak gemaakt voor een energiescan.” Uit die energiescan bleek dat de woning slecht was geïsoleerd. Meneer en mevrouw van de Kaa wonen in een bungalow uit 1977. “In die tijd was het geen voorschrift om de spouwmuren te isoleren en de vloer bestond alleen uit betonelementen.”

Spouwmuur- en vloerisolatie

Het advies was spouwmuur- en vloerisolatie aan te brengen. En dat hebben ze laten doen. “Eerst is de vloer geïsoleerd in november 2017 en in januari het jaar erop de muren.” Ondertussen profiteren meneer en mevrouw van de Kaa al ruime tijd van een geïsoleerde woning. “We hoeven de verwarming minder vaak aan te zetten, want het huis blijft veel beter op temperatuur. Het is echt comfortabeler wonen”, vertelt mevrouw van de Kaa. 

Positief

Meneer van de Kaa besluit: “Wij zijn alleen maar positief. De mensen die hier zijn geweest voor advies en het isoleren waren erg netjes en correct. We hebben veel plezier van de maatregelen.”