Lindsay Ent

Het vergroenen van Ede: Lindsay draagt hier graag haar steentje aan bij. Daarom kunnen medebewoners boombommetjes bij haar ophalen. “Ik ben blij met elke nieuwe boom die groeit.”

Lindsay zit in de tuin

“Duurzaamheid, daar ben ik mee opgegroeid. Vanaf jongs af aan was ik altijd al veel in de natuur. Ik vind het belangrijk om onze planeet te beschermen. Het bevorderen van de biodiversiteit hoort daarbij”, vertelt Lindsay. Om die reden heeft ze zich aangemeld als boombombeheerder: mensen kunnen boombommetjes bij haar ophalen waarmee ze hun tuin groener kunnen maken.

Inheemse bomen

De boombommetjes zijn gemaakt van biologisch afbreekbare klei. Hierin zitten de zaadjes vermengd van drie inheemse bomen: de harde berk, de zwarte els en de lijsterbes. “Je hoeft de boombommetjes niet in de grond te planten en ook geen water te geven. Ze worden gewoon opgenomen in de natuur. Erg gemakkelijk dus.” Wel geeft Lindsay altijd meerdere boombommetjes mee. Niet uit elk bommetje zal namelijk een boom groeien. 

Leuke contacten

De boombommetjes zijn niet de eerste actie waar Lindsay aan meedoet. Eerder konden buurtgenoten bij haar al bloemzaadjes ophalen. “Wat me opviel was dat er hierdoor gezellige contacten ontstonden. Het is hartstikke leuk om op deze manier andere inwoners te leren kennen.”

Aanmelden

Lindsay nodigt mede-Edenaren uit om boombommetjes bij haar op te halen. “Bomen zijn niet alleen goed voor de planeet, maar ook mooi om naar te kijken en leuk om in te klimmen.” De boombommetjesactie loopt vanaf november en duurt zolang de voorraad strekt. Aanmelden voor de actie kan door via deze website een bericht naar Lindsay te sturen. Ze hoopt veel medebewoners aan haar deur te zien: “Ede is al aardig groen, maar laten we het samen nog mooier maken.”