Gratis online tuinadvies

Schets je tuin groen

Wil je meer groen in je tuin maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Professionele tuincoaches van Steenbreek Ede geven je vanaf nu online advies. Samen ga je aan de slag met een schetsontwerp voor jouw tuin. In een uur tijd krijg je tips over hoe jij je tuin eenvoudig omtovert tot een klimaatbestendige plek.

Een klimaatbestendige tuin

Ook in Ede zien we de gevolgen van klimaatverandering. Extreme regenbuien zorgen soms voor wateroverlast. Maar we ervaren ook steeds vaker perioden van hitte en droogte. Hier kunnen we helaas niet omheen. Met soms kleine aanpassingen kunnen we onze omgeving wel leefbaar houden. Door bijvoorbeeld een aantal tegels in je tuin te vervangen door groen, zorg je er al voor dat het er in tijden van hitte en droogte minder warm is. Ook kan regenwater hierdoor rechtstreeks de bodem in, waardoor de grond minder droog is. Door dit soort aanpassingen creƫer je een klimaatbestendige tuin. Naast verkoeling heeft een groene tuin veel meer voordelen. Zo zorgt het ook voor een betere luchtkwaliteit en een fijner leefgebied voor vogels, vlinders en andere insecten.

Online advies

Leer welke maatregelen jij kunt nemen voor jouw tuin door online een-op-een tuinadvies. Uitgangspunt bij het ontwerp is een groene tuin met verschillende soorten beplanting. Ook zal in het ontwerp aandacht zijn voor de mogelijkheden om zoveel mogelijk regenwater op te vangen in eigen tuin.

Ben je enthousiast en wil je graag samen aan de slag? Volg de stappen hieronder en maak je tuin klimaatbestendig!