Energie besparen

Veel mensen hebben dubbel glas of isolatie. Maar er is meer mogelijk. Wist je dat je bijvoorbeeld 7% gasverbruik kan besparen als je de verwarming 1 graad lager zet? Laat geen kansen liggen en zet nu je volgende stap voor een energiezuinig, duurzaam en comfortabel huis. Met kleine stappen kan je al veel besparen!

Radiatorfolie

Zo hoeft de CV-ketel minder hard te stoken. Dit scheelt al gauw een paar tientjes op de energiekosten.

CV-leidingen isoleren

Kant-en-klare buizen van kunststofschuim om CV-leidingen, die ongeveer 1 euro per meter kosten. Je bespaart op jaarbasis 3 m3 gas per meter verwarmingsleiding. Ze zijn makkelijk zelf om de leidingen te schuiven.

Naden en kieren dichten

Om warmteverlies te voorkomen. Zelf goed te doen en een besparing bij tussenwoning van 70 m3 gas per jaar.

Waterbesparende douchekop

Hiermee bespaar je veel water en gas om dit te verwarmen, zonder comfortverlies.

Elektrische vloerverwarming in de badkamer inregelen

Dan gaat de vloerverwarming alleen aan als er gebruik wordt gemaakt van de badkamer.

Pompschakelaar vloerverwarming

Met schakelaar draait vloerwarmingspomp alleen als dat nodig is. Een pompschakelaar kost rond de 60 euro en is makkelijk zelf te plaatsen. Dit kan 80 euro per jaar schelen.

Inregelen CV ketel

Door het verlagen van de temperatuur kan veel energie bespaard worden. Zet je cv-ketel binnen 1 minuut op 60 graden en bespaar € 60 per jaar! Op de website zetmop60.nl staat voor iedere CV-ketel een korte instructievideo, zodat je het makkelijk zelf kan doen.

Ook het waterzijdig inregelen van de CV-ketel kan veel energie besparen, daarvoor heb je wel hulp van een installateur nodig.

Kijk voor meer informatie op deze website of op de website energiebesparendoejenu.