Vraag een gratis energievoucher aan en koop energiebesparende producten!

Wil je je huis verduurzamen? Vraag dan nu een gratis energievoucher t.w.v. €60,50 (inclusief BTW) aan. Daarmee kun je allerlei energiebesparende producten kopen bij Edese ondernemers. Met kleine energiebesparende acties in huis valt al flinke winst te behalen.

Aanvragen
Vraag de energievoucher aan via dit aanvraagformulier. De energievouchers zijn bedoeld voor huiseigenaren in de gemeente Ede. De gemeente Ede stelt maximaal 500 energievouchers beschikbaar. Wees er dus snel bij, want op = op!

Hoe werkt het?
De Edese ondernemers bij wie je de energievouchers kunt inwisselen staan vermeld op het aanvraagformulier. Zij helpen je in hun winkel graag verder met tips en adviezen om te verduurzamen. Je kan bij hen de volgende energiebesparende producten aanschaffen:

  • Radiatorfolie
  • Buisisolatie
  • Tochtwering (tochtband, tochtprofiel, valdorpel, brievenbusborstel)
  • Deurdranger, deurveer
  • Verwarmingspompschakelaar
  • Regelbare thermostaatkraan voor radiator
  • Ledlampen

Tips om energie te besparen in huis
Op vrijdag 9 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Daarom staan we deze week extra stil bij het thema duurzaamheid. Hieronder leggen we uit hoe je met kleine energiebesparende acties al veel kan bereiken.

1. Hou de warmte binnen met radiatorfolie!
Een radiator geeft niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant warmte af. Dit trekt de muur in en gaat zo verloren. Super zonde natuurlijk! Met radiatorfolie hou je de warmte binnen en kun je de verwarming lager zetten. Zo hoeft de CV-ketel minder hard te stoken. Dit scheelt al gauw een paar tientjes op de energiekosten.

2. Doe buisisolatie om verwarmingsbuizen
Als je een eigen CV-ketel hebt of een aansluiting op stadsverwarming, kun je flink energie besparen door het isoleren van warme buizen in ruimtes die zelden of nooit verwarmd hoeven te worden. Bijvoorbeeld in de kruipruimte, de meterkast, de logeerkamer of de ruimte waarin de CV-ketel staat. De kant-en-klare kunststofbuizen zijn gemakkelijk zelf om de leidingen te schuiven. Per meter verwarmingsleiding bespaar je op jaarbasis 3m3 gas.

3. Maak naden, kieren en deuren dicht
Door de brievenbus, langs het kruipluik of ‘gewoon’ onder de deur door: tocht kan overal vandaan komen. Het zorgt voor kou en onnodig energieverbruik. De oplossing is simpel: maak alle naden en kieren in je huis dicht, bijvoorbeeld met tochtbanden, dorpels en deurdrangers. Je huis voelt warmer, je verspilt minder energie en je helpt het klimaat. Deze besparing is makkelijk zelf uit te voeren en levert in een tussenwoning een besparing van 70 m3 gas per jaar op.

4. Verwarmingspompschakelaar
Met een pompschakelaar draait de vloerverwarmingspomp alleen als dat nodig is. Een pompschakelaar kost rond de 60 euro en is makkelijk zelf te plaatsen. Dit kan 80 euro per jaar schelen.

5. Regelbare thermostaatkraan voor radiator
Op elke radiator, convector of vloerverwarming kun je een thermostatische radiatorkraan (thermostaatkraan) zetten. Daarmee kun je een paar procent besparen op je verwarmingskosten. De thermostaatkraan zorgt ervoor dat de radiator dicht gaat als de ingestelde temperatuur in de kamer is bereikt. Met een thermostaatknop wordt het niet te warm in de kamer. Dat is anders met een gewone radiatorknop: die kan alleen open en dicht en blijft warmte afgeven als hij open is. In kamers waar je niet bent, is het verstandig om de thermostaatkraan dicht te draaien, zodat je daar niet onnodig verwarmt. Gebruik de thermostaatkraan alleen in ruimtes waar geen klokthermostaat hangt (vaak de woonkamer).

6. Energiezuinig verlichten: kies Led
Gloei- en halogeenlampen vervangen door Ledlampen is een slimme zet. Zelfs als de lampen nog goed werken. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp.

Meer weten over wat je kan doen om energie te besparen? Neem dan een kijkje op onze pagina 'Wat kan ik doen?'.

Nieuws