Vraag een gratis energiescan aan

Wilt u uw woning van voor 1990 duurzamer maken, maar weet u niet goed hoe u moet beginnen? Wij bieden gratis energiescans aan. Met deze scan ontdekt u wat de mogelijkheden zijn voor uw huis om energie te besparen. Vraag hem gratis aan!

De energiescan is een onderzoek aan huis. Een onafhankelijke adviseur maakt een afspraak om bij u langs te komen. Natuurlijk volgens de coronamaatregelen die op dat moment gelden. De adviseur bekijkt uw woning van onder tot boven. Hij onderzoekt wat u kunt doen om uw woning duurzamer te maken en energie te besparen. De scan duurt ongeveer een uur. U vraagt de scan aan via www.ede.nl/energiescan.

Persoonlijk advies

Twee weken na het bezoek krijgt u een persoonlijk advies. Welke maatregelen kunt u nemen om energie besparen? Uit zo’n onderzoek kan bijvoorbeeld blijken dat u beter eerst aan de slag kunt met isolatie dan met zonnepanelen. Het is belangrijk om te weten dat u nergens aan vast zit. U maakt zelf de keuze of en met welke maatregelen u aan de slag gaat. Het advies geeft ook inzicht in de kosten.

Eenvoudig energie besparen

Wilt u wel energie besparen, maar wilt of kunt u geen grote ingrepen doen? Denk dan eens aan het isoleren van uw cv-leiding of het plaatsen van radiatorfolie. Dit kunt u zelf doen, kost niet veel geld en is toch duurzaam. Of schaf een waterbesparende douchekop of ledlampen aan. Ledlampen zijn negentig procent zuiniger dan gloeilampen. Meer tips voor het besparen van energie vindt u bij Wat kan ik doen?

Toekomstbestendig wonen

Wilt u wel grotere ingrepen doen om uw huis te verduurzamen? Dan kunt u de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. U leent dan geld om bijvoorbeeld uw huis te isoleren of aardgasvrij te maken. U kunt gebruik maken van deze regeling als u eigenaar én bewoner bent van een bestaande woning in Ede. Of als u koper bent van een nieuwbouwwoning in de gemeente Ede.

Na uw aanvraag volgen er twee stappen. De gemeente doet een eerste beoordeling. De stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) beoordeelt vervolgens of u de lening kunt betalen. U sluit de lening af bij de SVn. Aanvragen en meer lezen over de voorwaarden kan op www.ede.nl/toekomstbestendigwonen.