Verzilver je bedrijfsdak met zonnepanelen

Ben je ondernemer en heb je een bedrijfspand met een ‘leeg’ dak van minstens 500 m2? Dan is dit dak mogelijk zilver waard. Bedrijfsdaken lenen zich vaak heel goed voor zonnepanelen. Gemeente Ede en Provincie Gelderland steunen bedrijven met grote daken met het programma “Verzilver je dak”. Wabtec op bedrijventerrein BT A12 maakte al gebruik van deze regeling.

Welke hulp bieden wij?
Als je  je aanmeldt, dan stellen wij specialisten beschikbaar die helpen zaken te regelen. Bijvoorbeeld met de aanvraag van de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE), een subsidie voor zonnepanelen. Bedrijven die deze SDE subsidie al toegekend hebben gekregen, kunnen de helft van de begeleidingskosten vergoed krijgen. Zo krijg je hulp bij het realiseren van de zonnepanelen op je dak.

Wat zijn de voordelen?
Duurzame energie opwekken met zon op bedrijfsdaken heeft de volgende voordelen:
- Het dak ligt er nu ongebruikt bij. Met zonnepanelen geef je het een duurzame en financiële bestemming;
- De overheid stelt subsidie (SDE) beschikbaar. Dit maakt de businesscase aantrekkelijk;
- Je krijgt ondersteuning van ervaren specialisten;
- De eisen voor duurzaam ondernemen worden steeds hoger: met een zonnedak ben je hierop voorbereid.

Wabtec op bedrijventerrein BT A12
Wabtec op bedrijventerrein BT A12 maakte gebruik van de regeling Verzilver je dak. Het platte dak van hun bedrijfspand ligt nu vol met zonnepanelen. Wil jij ook je steentje bijdragen aan duurzaamheid? Waar moet je dan rekening mee houden? En levert het veel gedoe op? We vroegen het in dit filmpje aan Peter Reidsma van Fit Our Future en Nico Enthoven, directeur Wabtec Nederland.

Meedoen met het project “Verzilver je dak”? Neem dan contact  op met Peter Reidsma van Fit Our Future voor meer informatie: p.reidsma@fitourfuture.com; 06 2242 2978

Nieuws