Kom naar de Tuindag op 15 juni

Hoe gezond is jouw tuin? Kom zaterdag 15 juni naar de Tuindag op de Gemeentewerf in Ede. Laat je inspireren en ontvang handige tips voor een groene tuin. Bij zeventien tuinen in de buurt kun je inspiratie op doen. Informatie en adressen vind je bij de Groei en Bloei-stand en op www.ede.groei.nl.

Gratis tuinontwerp

Wil je aan de slag met je tuin, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Laat tijdens de Tuindag een schetsontwerp maken voor een groene tuin. Neem hiervoor foto’s en een plattegrond van je tuin mee. Een adviseur gaat een half uur met je in gesprek over wat je wil en wat kan. Inschrijven kan ter plekke.

Tegels voor gratis planten

Ruil tijdens de Tuindag je tegels in voor planten. Per adres geldt minimaal twee, maximaal vijf tegels. In ruil voor je tegels krijg je een bon van € 7,50. Daarmee zoek je ter plekke een aantal planten uit.

Workshop

Van 13:30 tot 16:00 uur geeft IVN de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. Speciaal voor iedereen met weinig tuinervaring en die wil leren tuinieren. Je ontvangt tips en gaat zelf aan de slag met een ontwerp voor je tuin. Er is beperkt ruimte, dus geef je snel op via info@ivn-ede.nl.

Activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen er onder meer knutselen en spelletjes spelen. Maar ze mogen ook uilenballen uitpluizen en zo ontdekken ze wat een uil allemaal eet. Koffie/thee en limonade Tijd voor een kop koffie of thee? Barista's bereiden deze dag heerlijke koffie voor je. En voor de kinderen is er limonade.

Kom fietsen

De Tuindag is van 11:00 tot 16:00 uur. Je bent welkom op de Gemeentewerf, Asakkerweg 8 in Ede. We adviseren je zoveel mogelijk op de fiets te komen. Parkeren kan op het terrein. Kom je met de auto? Volg dan de aangegeven route.