Succesvolle actie Steenbreek

Op zaterdag 7 mei deelden we vanuit Steenbreek Ede bloemenmengsels uit. Ook gaven onze tuinambassadeurs gratis tuintips, bijvoorbeeld om meer bijen in de tuin te krijgen. De actie was een groot succes! We deelden ruim 800 bloemenmengsels uit. Vijftien mensen schreven zich in voor tuinadvies.

Vergroenen

De actie was bedoeld om inwoners van Ede bloemenmengsels in eigen tuin te laten zaaien. Zo trekken zij vlinders en insecten aan. En ook vogels die graag zaden eten. Dat maakt tuinen gezelliger, kleurrijker en levendiger. De bloemenmengsels zorgen er ook voor dat insecten, zoals bijen, rond blijven zoemen. Dat is belangrijk, omdat bijen de bomen en planten bestuiven, waardoor wij er later van kunnen eten. Bijen zijn dus essentieel voor ons. En wij helpen ze met het planten van bloemen om te blijven bestaan.

Nieuwe acties

In het najaar van 2022 vinden er nieuwe acties vanuit Steenbreek Ede plaats. Dan delen we bomen uit aan inwoners van Ede om vergroening verder te stimuleren. Ook organiseren we dan een Steenbreek Kenniscafé.