Subsidie groene daken vanaf 1 december

Vanaf 1 december is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanleg van een groen dak. Groene daken hebben zowel voordelen voor uzelf als voor uw omgeving.

Een groen dak is een dak bedekt met aarde en planten in plaats van bijvoorbeeld dakpannen. Dat kunnen allerlei soorten planten zijn. Denk bijvoorbeeld aan vetplantjes, kruiden, gras of bloemen. Een groen dak past op zowel platte daken als op schuine daken.

Voordelen van een groen dak

Een groen dak heeft veel voordelen. Uw dak is extra beschermd en gaat tot wel twee keer langer mee. Ook werkt het isolerend: het houdt geluid, kou en warmte tegen. Zo is het onder een groen dak in de zomer veel koeler dan onder een zwart dak. Bovendien neemt het regenwater op en trekt het vogels, vlinders en insecten aan. En eerlijk is eerlijk, het ziet er ook heel gezellig uit.

Subsidie Groene daken

Als gemeente vinden we een groene omgeving belangrijk. Daarom komen we u graag tegemoet in de kosten als u een groen dak wilt aanleggen. Vanaf 1 december kunt u de subsidie Groene daken aanvragen. U kunt subsidie krijgen als u minimaal vijf vierkante meter dak groen maakt. U ontvangt maximaal € 20 per vierkante meter en maximaal € 750 per aanvraag. Het is belangrijk dat u nog niet bent begonnen met de aanleg van het groene dak. De subsidie vraagt u aan via www.ede.nl/subsidies. Daar leest u hoe de subsidie werkt en wat de voorwaarden zijn. Wees er op tijd bij, want de subsidie is beperkt beschikbaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over groene daken? Bijvoorbeeld of het ook kan in combinatie met zonnepanelen? Ga dan naar www.ede-natuurlijk.nl/groenedaken. Wilt u eerst meer weten over hoe de aanleg van een groen dak gaat of wat het kost? Begin 2022 organiseren we bijeenkomsten waarin we daarover in gesprek gaan. Wanneer we dit doen kunt u dat onder meer lezen op deze site.