Rijkssubsidieregeling energiebesparing verhoogd

Om woningeigenaren te helpen met het nemen van duurzaamheidsmaatregelen, is besloten de subsidiebedragen van de Subsidie energiebesparing eigen huis te verhogen. Met deze regeling krijgt u subsidie voor het isoleren van uw woning. Wilt u weten welke maatregelen u kunt nemen om uw huis te verduurzamen? Vraag een gratis energiescan aan.

Wilt u uw huis isoleren? Bijvoorbeeld door het aanbrengen van dak- of vloerisolatie? Als u twee of meer maatregelen laat uitvoeren kunt u subsidie aanvragen met de Rijkssubsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze regeling bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) en wordt uitgevoerd door de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland. Door de verhoging krijgt u nu tijdelijk dertig procent van de isolatiekosten vergoed. Normaal is dit twintig procent.

Wie komt in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag?

  • Particuliere woningeigenaren die minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020.
  • VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE's hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw.

Belangrijk is ook dat u de aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 indient.
 

Energiescan

Wilt u weten welke maatregelen u kunt nemen om uw woning energiezuiniger te maken? Eigenaren van een huis van voor 1990 kunnen bij ons een gratis energiescan aanvragen. Er komt dan een onafhankelijk adviseur bij u thuis en u ontvangt advies op maat. Natuurlijk houden we ons hierbij aan de coronamaatregelen. Vooraf bepalen we met een checklist of het verstandig is om op huisbezoek te komen.

Aanvragen

Meer informatie en aanvragen subsidieregeling vindt u hier. Een energiescan vraagt u aan via www.ede.nl/energiescan.