Kinderen spelen op een groen schoolplein

Ook in 2020 subsidie groene schoolpleinen

Een groen schoolplein is leerzaam, aantrekkelijk en gezonder voor kinderen. Ook in 2020 kunnen basisscholen in de gemeente Ede weer financiƫle steun aanvragen om hun schoolpleinen groener te maken. Meer groen geeft verkoeling bij warm weer. Bij hevige regen kan het water goed weglopen. Ook voor dieren is een groen schoolplein nuttig. Vlinders en bijen kunnen met meer groen meer voedsel vinden.

Punten

Met de subsidie kan in 2023 de helft van de basisscholen in Ede een groen schoolplein hebben. Een basisschool kan de toelage krijgen als het groene schoolplein minstens vijf jaar blijft bestaan. Verder moet een school een plan maken en daarmee genoeg punten verzamelen. Dat werkt zo: de aanleg van een insectenhotel scoort bijvoorbeeld twee punten, een eetbare plant een punt. Voor een composthoop krijgt een school drie punten. In totaal moet een plan zestig punten halen. Het projectplan vindt u via de website van gemeente Ede of vraagt u aan via IVN

Subsidie aanvragen

Er is voor 2020 geld beschikbaar om acht scholen te ondersteunen. Ook in de jaren erna willen we zoveel scholen ondersteunen. De subsidie aanvragen kan via www.ede.nl/subsidies.