Gratis online tuinadvies

Gratis online tuinadvies

Wil je meer groen in je tuin maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Nog tot 1 september geven professionele tuincoaches van Steenbreek Ede online tuinadvies. Samen ga je aan de slag met een schetsontwerp voor jouw tuin. In een uur tijd krijg je tips over hoe jij je tuin eenvoudig omtovert tot een klimaatbestendige plek.

Groene tuinen

Inmiddels hebben al veertig tuinbezitters zich aangemeld voor een gratis tuinadvies. Daarbij ook veel bewoners met een nieuwbouwwoning. Geen betegelde tuinen meer in de nieuwbouwwijken van Ede, maar groene tuinen. Dit brengt veel voordelen: verkoeling, betere luchtkwaliteit en een fijner leefgebied voor vogels, vlinders en andere insecten. De bewoners zijn enthousiast met het advies en gaan ermee aan de slag: ‘Er gaat een hele nieuwe wereld open, hier kunnen we wat mee!’.

Regenwater

Met meer groen in de tuin kan het regenwater ook beter opgevangen worden door de bodem. Dit zorgt voor een klimaatbestendige tuin. Tuinbezitters zijn verrast door de mogelijkheden: ‘Daar hadden we niet aan gedacht, we kunnen in de achtertuin en voortuin een regenton plaatsen.’

Online advies

Ben je enthousiast en wil je samen aan de slag? Aanmelden kan via ede-natuurlijk.nl/tuinadvies.