Duurzaamste huis van Nederland?

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Bent u trots op de maatregelen die u genomen heeft om uw huis duurzamer te maken? Meld uw huis dan aan en help daarmee ook anderen aan ideeën!

Met deze verkiezing geeft de organisatie huiseigenaren de verdiende waardering voor hun acties op het gebied van duurzaam wonen. En hiermee komen anderen misschien ook op ideeën om zelf aan de slag te gaan.

Tot 8 september

Trotse huiseigenaren in heel Nederland kunnen hun woning aanmelden op het platformvan de Duurzame Huizen Route. Deelnemen aan de verkiezing kan tot 8 september. Een deskundige jury kiest vervolgens per categorie een winnaar. De categorieën zijn ingedeeld naar bouwjaar en woonoppervlakte. De jurywinnaars worden bekendgemaakt op het feestelijke (online) verkiezingsevent op 20 november 2020.

De Nationale Duurzame Huizen Route

Gemeente Ede ondersteunt de Nationale Duurzame Huizen Route: daar kunnen huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen en bouwen delen. Mensen die zelf aan de slag willen met hun huis vinden hier informatie en voorbeelden. Huiseigenaren kunnen online vragen beantwoorden en hun woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 31 oktober of 7 november openstellen voor bezoekers. Daarover leest u binnenkort meer op deze website. Door een inschrijfsysteem kunt u bezoekers in kleine groepen en verspreid over de dag ontvangen.

Publieksprijs

De verkiezing voor duurzaamste huis wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Volksbank, de provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland en Zeeland. In de provincies die meedoen maken deelnemers ook kans op een publieksprijs.