Bijeenkomsten windmolens

In onze gemeente zijn misschien tien plekken geschikt om windmolens te plaatsen. Op dinsdagavond en woensdagavond 26 en 27 oktober zijn er twee bijeenkomsten over deze tien locaties. Kom langs bij een van de bijeenkomsten. Wij zijn benieuwd naar jouw mening en ideeën.

Op 26 oktober is de bijeenkomst voor de windmolenlocaties 1 tot en met 5. Op 27 oktober voor de windmolenlocaties 6 tot en met 10. Tijdens de bijeenkomsten wordt hier meer informatie over gegeven. Ook kun je meedenken over wat onderzocht moet worden. Het onderzoeksbureau, dat de onderzoeken naar de windmolens gaat doen, is aanwezig.

Waar?

De bijeenkomsten zijn in Pathé Ede. Het adres is Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. De bijeenkomst begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. Om 20:00 uur is een korte presentatie. Voor en na dit moment kun je rondlopen en je vragen stellen. Zonder coronatoegangsbewijs kun je helaas niet deelnemen aan de informatiebijeenkomsten. Bij binnenkomst wordt je QR-code gecontroleerd.

Lokaal eigendom

Lokaal eigendom van de windmolens is belangrijk. Niet alleen de lasten, maar ook de lusten moeten ten goede komen van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan financiële deelname in de opbrengsten van de windmolens. Het inrichten van een gebiedsfonds is ook een mogelijkheid. Dit onderwerp wordt ook behandeld tijdens de bijeenkomsten. 

Energieneutraal

In 2050 moeten we evenveel duurzame energie opwekken als dat we gebruiken. Daarom zoeken we nieuwe manieren om duurzaam energie op te wekken. Uit vooronderzoek kwamen tien plekken langs de A12 en A30 waar windmolens kunnen staan. Meer informatie over de plannen en ontwikkelingen vind je op de pagina van het Energiecluster A12 - A30.