Bezoek zaterdag het energieloket in Ede Centrum

Aan Teun van Roekel van het energieloket kunt u zaterdag al uw vragen stellen over energiebesparing in uw winkel, horecazaak of woning.

“Op 19 februari sta ik samen met een collega voor u klaar in Ede Centrum (Grotestraat 8-10). Heeft u vragen over het verduurzamen van uw woning of pand? Bijvoorbeeld: hoe kan ik energie besparen, van welke subsidies kan ik gebruikmaken bij het verduurzamen, of wat kan ik doen nu mijn cv aan vervanging toe is? Kom dan bij ons langs tussen 12.00 – 16.00 uur.”

Ede centrum onderneemt duurzaam

Op zaterdag reikt wethouder Jan Pieter van der Schans om 12:00 uur een “deur dicht, winkel open” bordje uit aan Frits Hardeman van de gelijknamige boekhandel aan het Maandereind 10A. Met het bordje laten ondernemers zien dat zij in het kader van energiebesparing de deur dicht hebben, maar wel gewoon open zijn. De actie is een vervolg op het initiatief Gelukkige Binnenstad van Daan Overeem twee jaar geleden. De Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) wil dit initiatief graag nieuw leven inblazen nu de winkels weer normaal open kunnen. Er zijn inmiddels al 30 winkeliers die zo’n bordje ophangen.

Voorzitter van de SBE, Ernst Steinmeier, onderstreept het belang van duurzaam ondernemen. “De coronacrisis heeft in de samenleving en bij ondernemers diepe sporen achter gelaten. Voor de crisis hebben ondernemers samen met de gemeente al stappen genomen om duurzaam te ondernemen en tijdens de crisis zijn we hier uiteraard mee doorgegaan. De komst van bijvoorbeeld de fietskoeriers naar Ede was een mooie stap en ook de verschillende herinrichtingsprojecten hebben bijgedragen aan een groen & gastvrij Ede centrum. Energiebesparing is voor de ondernemers een onderwerp dat hoog op de agenda staat en hiermee laten we dat ook weer zien aan de bezoekers van Ede centrum.”