Samen leren en in gesprek over groen

Ook jij hebt vast wel eens gehoord over biodiversiteit, maar… wat betekent het precies en waarom is het zo belangrijk? En hoe krijg je meer biodiversiteit in de tuin? Deze vragen stonden centraal tijdens de bijeenkomst ‘Natuurlijk in de tuin’ op 10 november. De avond werd georganiseerd door Steenbreek Ede.

Tijdens de avond konden tuinbezitters én groenprofessionals luisteren naar twee sprekers, een hovenier en een ecoloog. Zij vertelden wat biodiversiteit precies is, welke ontwikkelingen daarbij horen en over duurzaam werken in de tuin.

In gesprek

Daarna konden de deelnemers aansluiten bij verschillende tafelgesprekken, bijvoorbeeld over ‘Dieren in de tuin’ of ‘Beplanting en duurzaam onderhoud’. Een expert gaf meer informatie en beantwoordde vragen. Ook gaven de Edese tuinambassadeurs adviezen aan de deelnemers. En een regenwatercoach vertelde over de aanleg van een wadi. Dat is een greppel of sloot die is gevuld met grind en zand. Deze kan water vasthouden én infiltreren.

De deelnemers waren erg enthousiast. Naast de kennis die zij opdeden door de sprekers, spraken zij ook onderling over hun tuinen, vergroening en duurzaamheid.

En nu?

Na deze succesvolle avond, zijn er al volop plannen voor 2023. Zo deelt Steenbreek in het voorjaar planten uit. En ook de tuinambassadeurs gaan weer veel adviezen geven. We maken Ede zo samen steeds groener, beetje bij beetje!