Hovenierscafé

Op dinsdag 26 januari 2021 organiseren wij het jaarlijkse Hovenierscafé. Dit jaar staan de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups centraal. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus vindt deze editie van het Hovenierscafé digitaal plaats via Teams.

Als hovenier kunt u helpen bij de bestrijding van de eikenprocessierups. Hoe? Door te adviseren in de bestrijding van de eikenprocessierups en de tuinen waarin u werkt aantrekkelijk te maken voor natuurlijke vijanden zoals de koolmees, gaasvlieg en sluipwesp. Neem bij het ontwerpen van tuinen en het geven van advies het onderwerp biodiversiteit mee. Zo vergroten we het leefgebied van de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Daarmee reguleren we de bestrijding van die rups op de lange termijn.

Programma

Het Hovenierscafé heeft een afwisselend programma waardoor u meer leert over de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Op het programma staat een korte inleiding over Steenbreek en een pubquiz. Aan de hand van deze quiz delen we feitjes en weetjes over de eikenprocessierups en zijn vijanden. Wie heeft deze avond het meeste opgestoken? Die maakt kans op een mooie, toepasselijke prijs!