Robin Moscato

Al merkte ze aanvankelijk weinig van de stijgende energiekosten vanwege een goed energiecontract, toch werd de aandacht van Robin getrokken door een kraampje over energiebesparing op de Dickens Fair. Nadat ze extra informatie over besparen kreeg, vroeg ze de gratis energiebox aan.

“Ik was al langer aan het zoeken of ik mijn huis wat beter kon isoleren. Wonend in een oud pand met enkel glas is het snel koud in de winter.” Na het aanmelden voor de energiebox ontving ze bezoek van een energiecoach. Dit bezoek ervaarde ze als erg leerzaam. “Een aardige man, hij had hele verhalen. Ik kreeg onder andere de tip om niet alles in het stopcontact te laten zitten, zoals het koffiezetapparaat en de waterkoker. Ik leerde dat het goed is om apparaten uit het stopcontact te halen. Een andere tip die Robin kreeg is het ontdooien van de vriezer. “Volgens de energiecoach is het goed voor de vriezer om even ontdooid te zijn.” Daarnaast gaf de energiecoach aan dat het goed is om af en toe de wasmachine op 90 graden te laten draaien.

Naast het bezoek van de energiecoach ontving ze de gratis Energiebox t.w.v. €229,-. Deze box is gevuld met lampen, een waterbespaarder, radiatorfolie en tochtstrips. Het bezoek van de energiecoach en het aanvragen van een energiebox raadt Robin iedere inwoner aan. “Het is fijn dat er iemand met je meekijkt wat je kunt doen om te besparen, je ontvangt handige tips & tricks en je kunt geld besparen door deze tips toe te passen.”

Maak je je ook zorgen over het betalen van je energierekening door de stijgende energieprijzen? Vraag de energiebox aan en de energiecoach komt bij je langs. Je kunt je hier aanmelden voor de Energiebox .