Henk & Didy

Didy en haar man voelden afgelopen jaar de stijging van de energieprijzen flink in hun portemonnee. Didy: “Ons vaste energiecontract liep net op het verkeerde moment af, hierdoor moesten we tegen een heel hoog tarief een nieuw contract afsluiten.”

Toen haar dochter Didy attendeerde op de Energiebox van gemeente Ede heeft ze zich meteen aangemeld. “Nadat wij ons aangemeld hadden, werd er al snel een afspraak ingepland. De energiecoach liep samen met ons door het huis en stelde ons vragen. Voor heel veel dingen in huis had hij handige adviezen over hoe we energie konden besparen. Ik vond het een heel positief gesprek.”

Tips

De energiecoach kwam met veel praktische tips waar Didy en haar man meteen mee aan de slag konden. Zo vervingen ze alle lampen door ledlampen en kregen ze het advies om tochtstrips te plaatsen. Daarnaast gaf de energiecoach de tip om een melding bij de woningcorporatie te maken. Didy: “Wij wonen in een huurhuis en in onze deur zat een grote kier. Naar aanleiding van het gesprek met de energiecoach hebben wij een melding bij Woonstede gemaakt. Inmiddels hebben ze deze kier dicht gemaakt, zo hebben wij een stuk minder kou in huis.”

Energiebox

De energiecoach kwam niet alleen met adviezen, maar nam ook een Energiebox mee, vol met energiebesparende producten. Daar zaten onder meer de ledlampen, een douchewekker en radiatorfolie in. Het bezoek van de energiecoach is nog maar een paar weken geleden, maar toch merken Didy en haar man al een groot verschil. “We hebben veel minder tocht in huis. Dat scheelt echt veel. Ik raad een bezoek van een energiecoach iedereen aan. Het is echt heel fijn dat iemand even meekijkt!”

Meer informatie

Wilt u besparen op uw energierekening? Meld u dan aan voor een bezoek van de energiecoach en de gratis Energiebox. Meer informatie vindt u op www.energiebox.org/ede .