Bespaar op je energierekening met de gratis Energiebox
Maak je je door de stijgende energieprijzen zorgen over het betalen van je energierekening? Wij helpen je graag om te besparen op je energierekening. Bestel daarvoor een gratis Energiebox ter waarde van € 229. De Energiebox bestaat uit een doos met energiebesparende producten, een adviesgesprek en een adviesrapport.
Met producten en tips kun je meteen aan de slag om je energieverbruik te verlagen. Het gaat om producten zoals een douchetimer, radiatorfolie, tochtstrips, ledlampen en tijdschakelaars. Zo kun je jaarlijks gemiddeld €150* op je energierekening besparen. De Energiebox wordt betaald door gemeente Ede. Er wordt geen reclame gemaakt en er wordt niets verkocht. Je krijgt alleen advies en besparingstips.
*berekening op basis van vast contract
Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor de Energiebox of door te bellen naar (0318) 255 092.
- Meld je aan via energiebox.org/ede of bel op werkdagen 0318 – 255 092.
- Je wordt gebeld voor het plannen van een gesprek met een energiecoach. Dit gesprek kan bij jou thuis of telefonisch plaatsvinden.
- Tijdens het adviesgesprek krijg je persoonlijke tips over de manier waarop je kunt besparen op je energierekening.
- Je ontvangt een doos met energiebesparende producten zoals een ledlamp, een stekkerdoos, tochtband, radiatorfolie en een douchetimer.
- Als je hulp nodig hebt brengt de energiecoach de energiebesparende producten in jouw huis aan.
- Na het gesprek ontvang je een adviesrapport. Hierin staat hoeveel geld je kunt besparen als je de tips opvolgt.
- Heb je na het gesprek of over het adviesrapport nog vragen, dan kun je contact opnemen met de energiecoach.
- Je wordt binnen twee maanden opnieuw gebeld voor het plannen van een tweede afspraak met de energiecoach. De coach neemt dan het adviesrapport met je door, vraagt of het gelukt is om de tips op te volgen en beantwoordt jouw vragen.

Energiecoach Ernst van der Heijden vertelt: “Als ik bij een huis ben, kijk ik gelijk rond om te zien wat er aan de hand is. Vaak kunnen kleine aanpassingen al veel verschil maken. Tocht zorgt bijvoorbeeld voor een hoger energieverbruik. Daarom adviseer ik bewoners om ervoor te zorgen dat deuren en ramen goed sluiten. Verder adviseer ik het gebruik van ledlampen, de gordijnen niet over de verwarming te laten hangen of de apparaten op de eco-stand te zetten. Hiermee verdienen bewoners niet alleen een centje, maar maken ze hun huis ook duurzamer. Ze doen dit dus niet alleen voor henzelf, maar ook voor de volgende generaties.”